Tjälknöl

Poppis från -70 talet. Lättlagat och gott. Något som måste förberedas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 kg djupfryst älgkött eller ev. annat kött
  • Lag:
  • 1 liter vatten
  • 15 hela nejlikor
  • 1 tsk socker
  • 15 vita pepparkorn
  • Ev. kryddpeppar
  • Enbär, endast till vilt kött

Gör så här

  1. Lägg köttet djupfruset i ugnen på 75-100 grader i 12 timmar. 1 kg i ca 8 timmar.
  2. Koka ihop alla lagens ingredienser.
  3. Lägg det färdiga köttet i en stekpåse och häll över den kokta lagen. Låt stå till det har kallnat.
  4. Gott med potatissallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…