Tofu fish and chips

En vegetarisk variant på Fish and chips. Serveras med en krämig tartarsås, mosade ärtor med mynta och pommes/ugnsbakad potatis. Noriarken är de ark som används för att göra sushi. Nori är inte en algsort, utan ett samlingsnamn för ätbara alger.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fast tofu
  • 1 dl vitt vin
  • 1 citron, saften
  • 11 tsk salt
  • 2 ark noriark
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl majsstärkelse
  • 2 dl ljus öl eller kolsyrat vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja att fritera i
  • Tartarsås:
  • 2 dl majonnäs
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk kapris
  • 2 msk finhackad saltgurka eller cornichons
  • 2 msk finhackad färsk dill
  • Mosade ärtor:
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 tsk torkad mynta
  • ½ citron, saften
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering:
  • Pommes eller ugnsbakad potatis
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Skär tofun i tjocka skivor. Lägg i en form och häll på vitt vin, citronsaft och salt. Låt marinera i minst 30 minuter, helst längre. Via in tofubitarna i noriarken. Rör ihop vetemjöl och majsstärkelse i en skål. Vispa ner öl eller kolsyrat vatten och krydda med salt och peppar. Hetta upp generöst med olja i en kastrull. Vänd tofun i smeten och stek/fritera i oljan. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Tartarsås:
  3. Häll ner majonnäsen i en skål. Hacka schalottenlök, kapris och saltgurka fint. Blanda ner i majonnäsen tillsammans med dillen.
  4. Mosade ärtor:
  5. Mosa de gröna ärtorna med en gaffel. Krydda med mynta, citronsaft, salt och peppar.
  6. Servera tofu fishen med pommes, tartasås, mosade ärtor och citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…