Tom Kha Kai

Kyckling i kokos sås. Rätten kan serveras som soppa till förrätt eller som varmrätt med ris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g benfri kyckling
  • 1 hg champinjoner (Färska eller på burk)
  • 1 burk kokosmjölk (Eller grädde / mjölk)
  • Färsk ingefära
  • Citrongräs
  • 3 färska lime blad (Kan bytas mot citronskal)
  • 5 matskedar fisksås
  • 1 tsk Glutamat (Kan uteslutas)
  • 125 ml pressad lime eller citronjuice
  • Färsk koriander
  • Färsk chili

Gör så här

  1. Koka upp kokosmjölken i en kastrull och tillsätt några skivor färsk ingefära (eller lite mald ingefära), citrongräset och limebladen. Tillsätt kycklingen och låt blandningen sjuda sakta i några minuter tills kycklingen är genomkokt och mör. Smaksätt med fisksås, limejuice, chili koriander och glutamat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr