Tomatsås med variation

Ett mångsidigt recept på en god pastasås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk socker
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika eller oregano
  • Ca 150 g rökt skinka el. salami, el. ca 200 g musslor i vatten, el ca 200 g skalade räkor el. ca 300 g brynt köttfärs

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja, tillsätt tomatkross, tomatpuré, socker, salt och kryddor. Låt såsen småkoka under lock, ca 10 min.
  2. Rör ner någon av de föreslagna smakvarianterna.
  3. Servera till nykokt pasta och gärna riven parmesanost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@irrevirre

Flammkuchen

Äter ofta Flammkuchen i Tyskland. Den klassiska flammkuchen har gul lök och bacon som ”pålägg” men det går att variera. Paprika, oliver, blanda lite…