Tonfisk i tomat

En läcker liten förrätt som också kan serveras på ett större smörgåsbord. Stora tomater väljer man till förrätten, små till smörgåsbordet. Oljan, från burkan, tar man med eller avstår ifrån alltefter smak och väljer också majonnäs med fler eller färre kalorier.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 stora tomater
  • Salt
  • peppar
  • 1 burk tonfisk
  • 1 tsk råriven gul lök eller 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven pepparrot
  • 8 pimientofyllda oliver
  • 1 msk finklippt dill
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk gräddfil
  • Garnering:
  • Citron
  • Dill

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen, 8-10 minuter, och spola dem kalla.
  2. Skär ett lock av tomaterna, gröp ur dem och salta och peppra inuti.
  3. Mosa tonfisken och äggen fint med en gaffel och blanda den med tomatkräm, lök, pepparrot, skivade oliver, dill, majonnäs och gräddfil.
  4. Smaka av med salt och peppar och fyll blandningen i tomaterna.
  5. Lägg locket lite på sned över fyllningen och garnera med citron och dill.
  6. Ställ tomaterna kallt ungefär en halvtimme före serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…