Tonfisk- och kräftor med ananas- och avokadosalsa

Smakrikt, fruktigt och hett. Dröm dig bort till Karibien med denna rätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor tonfisk, 2 cm tjocka skivor
  • 4 stora havskräftor
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 1 tsk chili explosion, Santa Maria
  • 1 lime
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • Salsa:
  • 2 avokador
  • 1/4 ananas
  • 2 röda plommontomater
  • 1 lime
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Färsk koriander
  • Servering:
  • Färskt bröd

Gör så här

  1. Pensla tonfisken med olja och krydda med chili explosion och salt. Grilla fisken över glöd, ca 1-2 minuter per sida. Grillas den för länge blir fisken torr, den ska vara rosa inuti.
  2. Blanda oljan med chili explosion, rivet skal av limefrukten, salt och honung. Dela havskräftorna på längden med en vass kniv. Pensla snittytorna med kryddoljan och grilla 1 minut per sida över glöd.
  3. Dela och kärna ur avokadorna. Lossa fruktköttet med en sked och skär det i tärningar. Skala ananasen och skär bort den hårda stocken i mitten. Skär frukten i bitar.
  4. Dela tomaterna i klyftor, ta bort kärnorna och skär i smala strimlor. Blanda i en skål med avokado, ananas och pressad limesaft. Smaka av med flingsalt, peppar och grovhackad koriander.
  5. Servera med ett färskt bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…