Tonfisksallad med fransk dressing

Klassisk sommarmat med ingredienser man ofta har hemma. Ett perfekt löskokt ägg toppar salladen och blir en krämig mild dressing. 371 kalorier per portion 19 g fett 22 g protein 26 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten, 185 g
  • 500 g färskpotatis
  • 150 g färska gröna bönor
  • 4 ägg
  • 4 tomater
  • 3 msk olivolja
  • ½ citron, 2 msk färskpressad citronjuice
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • ½ dl svarta oliver med kärna

Gör så här

  1. Häll av tonfisken. Skrubba och koka potatisen.
  2. Tillsätt bönorna de sista 2 minuterna.
  3. Koka äggen ca 4½ minuter efter uppkok.
  4. Skiva tomaterna, skär äggen i halvor.
  5. Blanda olivolja, citronjuice, vinäger, kapris och senap.
  6. Salta och peppra.
  7. Varva alla ingredienser i en stor skål och häll dressingen över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…