Torsk i lergryta

En jättegod fiskgryta med alla smaker i samma kärl.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 gula lökar
  • 3 stora tomater
  • 1 lagerblad
  • 6-8 kryddpepparkorn hela
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vitt vin

Gör så här

  1. Krossa vitlöken, gnid in salt och peppar (ett par drag med kvarnen) i fiskblocket. Skär fisken i 3 cm breda bitar.
  2. Hacka löken och lägg den i botten på genomfuktad gryta. Skär skållade, flådda tomater i skivor och lägg de ovanpå löken. Lägg i lagerblad, smulad fiskbuljongtärning och kryddpepparkorn över fisken. Häll på vin och lägg på locket.
  3. Ställ i kall ugn. Sätt på ugnen på 200 grader
  4. Låt grytan stå inne 45 min.
  5. Servera ris eller kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept