Torsk med creme fraiche

Lättlagad fiskrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 gram torskfilé, frusen
  • 2,5 dl / 1 burk creme fraiche, helst smaksatt
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 dl riven ost
  • 1 lök
  • 1 nypa frusen dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina upp torsken så den går att skära i sär.
  3. Skär torsken i fyra små bitar och lägg den i en ugnsform.
  4. Blanda ihop matlagningsgrädden med creme fraichen i en bunke, rör om tills det inte finns några klumpar kvar.
  5. Häll sen blandningen över fisken.
  6. Skär löken i så stora eller små bitar som du själv önskar, och häll sen över den på fisken.
  7. Toppa med riven ost och tillsätt tillslut dillen.
  8. Sen in i ugnen i ca 20 minuter.
  9. Sen kan du även använda dig av tomater, paprika eller vad du själv tycker.
  10. Gott att äta till ris eller potatis.

Kommentarer

senap eller fransksenap är gott att röra ner i creme fraichen
Använde detta recept som inspiration då jag sällan lagar fisk. Hade gärna vetat ungstemperatur och hur länge det skall vara i ugnen.

Liknande recept