Torsk med majspuré, avokadosallad, frön och sojabönor

Fantastisk huvudrätt med Torsk som kommer imponera!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Lins- och bönsallad:
  • 3 dl röda linser
  • 1 msk grönsaksfond
  • 8 dl vatten
  • 100 g frysta sojabönor
  • 1 burk svarta bönor (400 g)
  • 40 g maché sallad
  • Avokadosallad:
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1 broccolihuvud (250g)
  • 300 g blomkål
  • 2 avokado
  • 2 salladslökar
  • Majspuré:
  • 1 liten burk majs (190 g)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Grillad torsk:
  • 4 styckfrysta torskfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippe grön sparris

Gör så här

  1. Koka upp vatten och grönsaksfond. Dra ner temperaturen till lägsta och ha i linserna. Koka cirka 15 minuter under lock. Låt sedan linserna rinna av i ett durkslag. Tina sojabönorna i lite varmt vatten. Skölj svarta bönor och machésallad. Blanda ihop med linserna.
  2. Rosta solrosfröna med lite olja och salt i en stekpanna. Dela blomkål och broccoli till mindre träd och koka på låg temperatur i saltat vatten cirka 5 minuter. Blanda blomkål och broccoli med tärnad avokado, strimlad salladslök och de rostade solrosfröna.
  3. Kör majsen i en mixer tillsammans med creme fraiche. Smaka av med vinäger samt salt och peppar.
  4. Förkoka sparrisen i saltat vatten cirka 3 minuter.
  5. Krydda torskfiléerna och grilla sedan dem samt sparrisen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…