Torskburgare med hemgjord dressing

Variera hamburgaren med en torskburgare! Perfekt att få barnen att äta mer fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 dl panko ströbröd, eventuellt glutenfritt ströbröd
  • 3 msk smör
  • Dressing:
  • ½ dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl hackad smörgåsgurka
  • ½ dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd, eventuellt glutenfria
  • 4 salladsblad
  • 6 rädisor, tunt skivade
  • Eventuellt dill

Gör så här

  1. Mixa fisken hastigt i matberedare till en fiskfärs eller hacka fint med en vass kniv. Blanda med ägg, salt och peppar.
  2. Forma till fyra biffar och vänd runt i panko ströbröd. Stek i smör tills de är genomstekta med fin färg, ca 6 minuter.
  3. Blanda gräddfil, majonnäs, hackad gurka och dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll bröden med burgare, sallad, rädisor, eventuellt dill och dressing. Hugg in!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…