Torskrygg med persilja och hasselnötter

Torskryggen steks i ugnen och får ett gott täcke av nötter, persilja och citron. Lent potatismos till och rätten är komplett! Det är också gott att strö lite finhackade soltorkade tomater över fisken, om du inte gillar pancetta/bacon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 35 g hasselnötter
  • 3 msk finhackat citronskal
  • 4 msk finhackad persilja
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 800 g potatis
  • 40 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 4 portionsbitar torskrygg
  • 1 msk olivolja
  • 1 pkt pancetta/bacon, tärnat, ca 140 g
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta hasselnötterna i en stekpanna och finhacka. Skala en citron med potatisskalare utan att ta med det vita, finhacka det gula skalet. Blanda med persilja och vitlök.
  3. Skala och koka potatisen, häll av och pressa till ett mos med smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fisken i en smord ugnsform, salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Stek pancettan/baconet knaprigt, låt rinna av på ett hushållspapper.
  5. Strö baocnet över fisken tillsammans med nötter och persiljeblandningen. Servera potatismoset till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept