Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrème

Det kan ta lite tid att göra denna rätt, men resultatet är himmelskt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskrygg
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • Pepparrotscrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 3-4 msk riven pepparrot
  • 1 msk citronjuice
  • salt
  • Vitpeppar
  • 800 g potatispuré
  • 1 dl prästost, vällagrad och riven
  • 5 dl kantareller
  • Rårörda lingon

Gör så här

  1. Blanda vatten och salt och dela torskfilén i fyra bitar, rimma dem i lagen i 10 minuter. Bryn torskbitarna i stekpanna på skinnsidan.
  2. Pepparrotscrème:
  3. Blanda ingredienserna till crèmen och smaka av med salt och vitpeppar. Låt den gärna dra ett par timmar före servering.
  4. Servering:
  5. Bryn kantarellerna och krydda med salt och vitpeppar. Smaksätt potatispurén med den rivna prästosten. Lägg upp torsken på tallrikar och servera med potatispurén, kantareller, pepparrotscrème och rårörda lingon.
  6. Om man vill passar det bra att servera lite rödvinssky till denna rätt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Konfiterad torskrygg

Snabbt och förvånande lättlagad middagslyx. Potatisen och fisken släpper ifrån sig vätska och bildar en underbar sky tillsammans med olivoljan.

@carinasmat_se

Lax & torsk i ugn

Allt till middagen i samma form. Jag använde torskrygg och skinnfri laxfilé men du behöver inte ha två sorter utan det går bra med…