Toscanska grönsaker med skinka och chévre

Grönsaksgratäng.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paprika röd
  • 1 fänkål, ca 200 g
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g blomkål
  • 250 g färsk broccoli
  • 250 g rökt eller kokt skinka
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 citron
  • 1 kvist färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 150 g chévre
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • Rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Ansa grönsakerna och skär paprika, fänkål, lök och vitlök i skivor eller bitar. Bryt blomkål och broccoli i buketter. Skär skinkan i tärningar och tomaterna i halvor.
  3. Koka upp vatten och salt, lägg ner paprika, fänkål, lök, blomkål och broccoli och koka mjukt. Låt vattnet rinna av.
  4. Blanda grönsakerna, skinkan och tomaterna i en ugnsäker form. Krydda med rivet citronskal, rosmarin, salt och peppar.
  5. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Koka under omrörning ca 5 minuter. Lägg ner osten i bitar och låt den smälta ner i såsen. Häll såsen över grönsakerna.
  6. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills den har fin färg.
  7. Servera gratängen med rucolasallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…