Trädgårdsmästargryta

Sprider en gudomlig god doft i hela köket under tillagningen. Serveras som den är eller till ett gott bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g tunna skivor nöt, innanlår, ytterlår eller högrev
  • 2 stora lökar
  • 6 medelstora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 ½ msk smör
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 flaska lättöl á 33cl
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongstärning
  • 2 msk finklippt persilja

Gör så här

  1. Dela köttbitarna i mindre bitar. Skala lök, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och ansa purjolöken. Skär alltsammans i skivor. Bryn köttet i hälften av matfettet, salta lätt och tag upp det. Bryn löken i resten av smöret.
  2. Varva kött och grönsaker i en gryta, det undre och övre lagret bör vara potatis. Häll ölet i grytan. Koka ur stekpannan med vatten och smula ner buljongtärningen. Häll skyn i grytan och salta lätt.
  3. Lägg på lock och ställ grytan i ugnen på nedre falsen i 200 grader eller på spisen i 45 minuter tills köttet känns mört. Strö över persilja och servera direkt ur grytan.
  4. Denna rätt går utmärkt att frysa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept