Tunnbrödsrulle med Gubbröra

En klassisk och lättfixad röra som avnjutes på ett lite annorlunda sätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk (125 g) ansjovisfiléer
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 3/4 dl gräddfil
  • 1 msk kaviar
  • Salt
  • Peppar
  • 4 - 5 kokta kalla potatisar
  • Tunnbröd

Gör så här

  1. Grovhacka ägg och ansjovis, finhacka rödlöken och blanda med de övriga ingredienserna.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva potatisen i tunna skivor och lägg ut på tunnbröd, bred gubbröran ovanpå och rulla ihop och njut!
  4. Om man vill kan man också skära rullen i bitar och servera som tilltugg til fördrinken!

Kommentarer

Jag tycker det var alldeles för mycket ansjovis för min smak. Det blev en väldigt stark smak av ansjovis. Så jag skulle halvera mängden. Annars är det ett väldigt enkelt recept för de som gillar mycket ansjovis.
Mycket enkelt o gott! Vi hade detta som förrätt till påsk, den lär återkomma till midsommar helt klart. Det räckte o blev över så vi hade till frukost oxå dagen efter, kanon ; )

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…