Två goda fyllningar till crepes

Två goda fyllningar i LCHF-anda en för svampälskare och en för oss som gillar skaldjur.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Fyllning ett:
  • 240 g viltskav
  • 200-250 g kantareller
  • 1 liten gul lök
  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk viltfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1-2 tsk fransk senap
  • 1 tsk timjan
  • ½ tsk agavesirap
  • Peppar
  • Salt
  • Fyllning två:
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g Philadelphiaost
  • 50 g riven ost
  • 1 tsk fiskfond
  • 150 g skalade räkor
  • 1 hårdkokt hackat ägg
  • ½ dl finhackad dill
  • Cayennepeppar
  • Eventuellt lite salt

Gör så här

  1. Den övre är till tre crepés och den andra är till två crepés.
  2. Gör vanliga pannkakor och låt dem kallna.Går bra att göra dem dagen innan. Gör sedan fyllningen.
  3. Hacka lök och svamp och stek därefter lök, svamp och viltskav i smör i stekpannan tills det har fått färg. Tillsätt sedan grädde, fond, soja, senap och timjan. Smaka av med salt peppar och agavesirap.
  4. Till räk- och äggfyllningen gör en stuvning på grädde, Philadelphiaost, riven ost och fiskfond. Tänk på att röra hela tiden eftersom det är risk att det bränner vid. Osten gör att det tjocknar. Rör ned räkor, hackat ägg och dill och smaka sedan av med salt och fond och cayennepeppar. (Beroende på ost så kan det behövas lite redning).
  5. Lägg båda fyllningarna i varsina crepés och strö över ost och gratinera i ugn 200 grader tills osten har smält och det har blivit färg på crepsén.
  6. Servera med en fräsch sallad.

Kommentarer

Verkar vara goda röror men vanliga pannkakor är ju inte LCHF...nån som har tips på vad man kan ha istället?

Liknande recept

@scan

Faluwok

En asiatisk wok med svensk touche. Hoisinsås är en universalkrydda som sätter karaktär på rätten.