Ugnsbakad lax med citronpesto och bulgursallad

Använd vilken fisk som helst, t ex torsk, sej eller gös

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • Olivolja
  • 2 citroner
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk röd pesto på burk
  • 1 dl färskriven parmesan
  • Bulgursallad:
  • 6 dl kokt bulgur
  • 1 knippa grön sparris
  • Olivolja
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 ask cocktailtomater
  • Salt
  • Peppar
  • Gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
  3. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten av formen med skivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan.
  4. In i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Koka bulgur, enligt anvisning på paketet.
  6. Skär sparrisen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och blanda om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  7. Dekorera med klippt gräslök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…