Ugnsbakad lax med citronpesto och bulgursallad

Använd vilken fisk som helst, t ex torsk, sej eller gös

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • Olivolja
  • 2 citroner
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk röd pesto på burk
  • 1 dl färskriven parmesan
  • Bulgursallad:
  • 6 dl kokt bulgur
  • 1 knippa grön sparris
  • Olivolja
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 ask cocktailtomater
  • Salt
  • Peppar
  • Gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
  3. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten av formen med skivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan.
  4. In i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Koka bulgur, enligt anvisning på paketet.
  6. Skär sparrisen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och blanda om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  7. Dekorera med klippt gräslök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr