Ugnsbakad torskfilé med ruccola och pinjenötter

Torsken kan bytas ut mot sej eller hokifilé. Gärna färsk fisk eller den som är fryst i filébitar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé
  • 50 g ruccolasallad
  • 50 d pinjenötter
  • 1 dl riven parmesan eller västerbottenost
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta pinjenötterna i stekpanna.
  3. Mixa ruccola, de rostade pinjenötterna, osten och olivoljan i en mixer eller med mixerstav.
  4. Dela fisken i lagom stora bitar och stek dem lätt i lite olja.
  5. Lägg upp fisken i en ugnsfast form och salta & peppra.
  6. Fördela ruccolaröran över fisken och stek den i ugnen ca 10 minuter.
  7. Servera med fullkornsris eller en bönsallad.

Kommentarer

vad menar du med 50 d pinjenötter?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…