Ugnsbakade fyllda potatisar

Om du har skinka eller kyckling över, så kan du tärna köttet fint och blanda det med potatisen och få en mer komplett rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora potatisar/bakpotatisar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl riven ost t.ex. cheddar
  • ½ tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Till servering:
  • Gräddfil
  • Finskuren gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175-200°.
  2. Skrubba potatisen ren. Torka den torr.
  3. Lägg potatisen direkt på ugnsgallret i ca 1 timme på 200° eller 1 1/4 timme på 175°.
  4. Potatisen är färdig när den känns mjuk. Prova med en gaffel eller en provsticka.
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda créme fraiche, ost, lök, vitlök, oregano, salt och peppar.
  6. Ta ut och halvera potatisarna på längden.
  7. Gröp försiktigt ut innanmätet med en sked utan att skalet går sönder.
  8. Blanda den urgröpta potatisen med röran så att det blir så lite klumpar som möjligt.
  9. Lägg de tomma skalen på en plåt eller i en ugnssäker form.
  10. Fyll skalen med potatisblandningen. Strö lite paprikapulver över.
  11. Ställ in potatisen i ugnen igen tills de fått färg på toppen, ca 5-7 minuter.
  12. Servera genast med gräddfil och gräslök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept