Ugnsfalu de lux – Allt i ett

En lite lyxigare variant av ugnsfalu där allt görs i 1 form. Fixat och klart på ca 1 timme. Potatisen blir ljuvligt krämig och smakfull av alla övriga ingredienser.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-800 g falukorv
  • 1 kg potatis
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 1 gul lök (100-150 g)
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 150-200 g ost (valfri sort)
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ströbröd
  • Smör till smörjning.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, och smörj en ugnsform ca 30x20 cm.
  2. Skala och tärna potatisen i ca 1-2 cm bitar, finhacka gul lök.
  3. Blanda potatis och gul lök i formen, salta och peppra på.
  4. Skär bacon i ca 2 cm strimlor och sprid över formen.
  5. Sätt formen 1 fals under mitten av ugnen i ca 20 minuter, gör under tiden resten.
  6. Dra skinnet av korven och skär djupa snitt runt om.
  7. Skär osten i ca 4-5 mm skivor som delas i lagom bitar för korven.
  8. Sätt 1 ostbit i varje snitt på korven.
  9. Blanda ihop grädde, tomatpuré och pressad vitlök.
  10. Ta ut formen och lägg på korven, häll gräddblandningen över, pudra över ströbrödet.
  11. Sätt tillbaka i ugnen ca 30-35 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept