Ugnsomelett med kräftstuvning

Den här omeletten gör jag varje jul och den blir alltid uppskattad. Givetvis kan du göra den när som helst på året. Kräftstjärtar är alltid gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör till formen
  • Stuvning:
  • 1 msk smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 dl spad från kräftstjärtarna
  • 1 dl vispgrädde
  • 100-150 g kräftstjärtar el. räkor i lag
  • 1 msk finskuren dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Låt svälla ett par min.
  3. Koka upp resten av mjölken. Rör ner redningen. Sjud 3-4 min. Ta från värmen.
  4. Vispa ner ägg och salt. Häll detta i en smord, högkantad ugnsform som rymmer ca 1 l. Ugnsbaka omeletten i 20-30 min. Gör ett stickprov för att se om smeten är fast, omeletten ska vara helt genomgräddad.
  5. Fräs smör och mjöl till stuvningen i en kastrull. Vispa ner spad och grädde. Småkoka i 3-4 min.
  6. Tillsätt kräftstjärtarna/räkorna. Låt dem bli varma - utan att koka. Rör sist ner dillen.
  7. Gör en skåra i mitten av omeletten. Häll i stuvningen. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept