Ugnspannkaka med fläsk eller bacon

Jättegod rätt med antingen rimmat sidfläsk eller bacon. Rödlök och äpple förhöjer smaken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 200 g rimmat sidfläsk eller bacon
  • 1 rödlök
  • 2 äpplen
  • 1 tsk farinsocker
  • Smör

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl och salt. Tillsätt mjölken och vispa till smeten blir slät. Vispa i äggen.
  2. Skär bort svålen på fläsket och skär det i små tärningar eller strimla baconet. Stek tills det fått lite färg.
  3. Skala och skär löken i strimlor och skala och skiva äpplena. Stek dem några minuter tillsammans med farinsockret.
  4. Häll smeten i en smord form och strö fläsket alt. baconet över. Fördela äppel- och rödlöksblandningen ovanpå och grädda i 225 grader i ca 30 minuter.
  5. Servera med lingonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept