Ugnstekta paprikor med viltfärs

Festligt och mycket gott och hälsosamt. Lätt att tillaga på förhand. Gör alltid succé hos oss.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl långkornigt ris
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stora gula lökar
  • 500 g viltfärs t.ex rådjur
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk örtsalt
  • 2 msk kinesisk soya
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk tandooripulver
  • Svartpeppar
  • 6 stora färska paprikor
  • Sås:
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk salt, jag använder Seltin
  • 1 msk torkad persilja
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 msk sweet chilli sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja eller solrosolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet
  2. Hacka lökarna och bryn tillsammans med köttfärsen.
  3. Krydda och blanda ner riset väl.
  4. Skär ett lock vid fästet på paprikorna och kärna ur dem. Se bilden.
  5. Skala av lite på bottnen ifall dom inte står stadigt.
  6. Fyll paprikorna med köttfärs- risfyllningen.
  7. Sätt locket på.
  8. Sås: Blanda alla ingredienserna och mixa till en slät massa.
  9. Häll såsen i bottnen på en vid form och flytta över paprikorna också. Grädda i 225 graders ugn i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…