Ullas köttfärsgratäng

En köttfärsrätt som gör sig bäst när den görs på viltfärs, gärna rådjur eller älg. Såklart kan man även göra den på nötfärs också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6-7 medelstora skalade och skivade potatisar
  • 400-500 g köttfärs (gärna viltfärs)
  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 msk matfett
  • Salt
  • Peppar
  • Aromat
  • 2-3 krossade enbär
  • Ca 1-2 msk tomatpuré
  • 1 burk skivade champinjoner, eller ännu hellre kantareller
  • 1-2 tomater, skivade
  • 3 dl grädde eller gräddmjölk
  • Riven ost

Gör så här

  1. Börja med att skala och skiva potatisen. Lägg den i en ugnssäker form och kör det i ugnen ca 15-20 min på 175 grader.
  2. Under tiden bryner du färs och lök i matfett. Salta, peppra och använd gärna några krossade enbär och lite aromat. Blanda i lite tomatpuré.
  3. Tag ur formen från ugnen och varva potatisen och köttfärsröran i formen. Lägg på svamp och skivade tomater. Slå på grädde/gräddmjölk och riven ost. Grädda färdigt ca 45-50 min i 175 grader.
  4. Servera med en god sallad och ett gott rött vin. Kanske inte världens fettsnålaste mat, men jättegott och enkelt. En bra allt-i-ett rätt.

Kommentarer

Väldigt god och lätt att tillaga, kommer äta den många ggr.
Supergod! Men jag utelämnade den GIFTIGA Aromaten såklart!
Vi gjorde denna Köttfärsgratäng till middag idag och den var supergod. Tack för receptet

Liknande recept