Valborgsmässogryta

En god, festlig gryta med många tillbehör. Går bra att förbereda dagen innan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 kg köttfärs
  • 4 msk olja
  • 4 stora lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4-8 tsk curry
  • 4 krm stött kardemumma
  • 2 stötta lagerblad
  • 1 dl tomatpuré
  • 3-4 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 4 paprikor
  • 6 dl naturell youghurt
  • pressad citron
  • Tillbehör:
  • Skivad banan
  • Jordnötter
  • Gurktärningar
  • Mango chutney
  • Rödlök

Gör så här

  1. Bryn filé och köttfärs och lägg i en gryta.
  2. Fräs lök och vitlök i olja, curry och kardemumma och lägg i grytan.
  3. Tillsätt lagerblad, tomatpuré, salt, vatten och hälften av youghurten och sjud en stund under lock.
  4. Tillsätt hackade paprikor och sjud i 10 minuter utan lock.
  5. Tillsätt resten av youghurten och lite pressad citron (om du gör grytan dagen innan så kan du tillsätta det innan servering).
  6. Servera med ris och tillbehör.

Kommentarer

Mycket gott, men det går ju lika bra att göra på bara filé eller bara köttfärs bägge två i samma gryta känns lite overkill, tycker jag!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…