Vallmolax med blomkåls- och broccolimos

De små blå vallmofröna blir krispiga i stekpannan och passar fint till det ljusgröna milda moset.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk blå vallmofrön
  • Smör
  • Blomkålsmos:
  • 1 medelstort blomkålshuvud
  • 1 broccolistånd
  • 0,5 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Groddsallad:
  • 1 ask alfalfagroddar
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka blomkålen och broccolin mjuka i vatten, i samma kastrull.
  2. Häll av vattnet och mixa kålen med stavmixen eller i matberedare. Rör ner grädden, salt och peppar.
  3. Tina laxen om den är frusen eller skär en färsk laxsida i lagom filébitar. Salta och peppra lite lätt.
  4. Häll ut vallmofröna i en djup tallrik och lägg sedan laxfiléerna en och en i "paneringen". Fröna fastnar lätt men du behöver inte nödvändigtvis få frön på de ytor som inte ska stekas.
  5. Stek laxfiléerna i smör på medelstark värme, ca 6 minuter på varje sida.
  6. Lägg alfalfagroddarna i en skål och tillsätt rödlöken skuren i tunna skivor. Häll på olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
  7. Servera laxen med moset och groddsallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…