Varm couscoussallad med marinerad fetaost

400 kalorier per portion.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl vatten
  • 2 dl couscousgryn
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g svarta bönor
  • 4 tomater
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 150 g marinerad fetaost
  • 200 g haricots verts
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Stek dom i 1 msk av oljan i 2-3 minuter. Koka upp vattnet, tillsätt couscous och salt. Rör om, dra från värmen och låt stå i 5 minuter.
  2. Skölj bönorna, låt dem rinna av. Skölj och skär tomaterna smått. Skölj och skrubba citronen, riv skalet och pressa juicen. Låt feta osten rinna av.
  3. Fräs haricots verts i 1 msk olja i 2-3 minuter. Blanda allt utom citronskalet, i en skål. Salta och peppra. Garnera med citronskal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr