Varmrökt lax och blomkål i fin form

Gratänger är bästa vardagslyxen som fungerar även till fest. Romanesco liknar blomkål fast den är grön och lite spetsformad, hittar du den inte så använd blomkål.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g varmrökt lax
  • 1-2 st romanesco- eller blomkålshuvuden
  • 1 knippa gräslök
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl riven mozzarellaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smula ner laxen i en smord ugnsform. Dela romanescon i buketter, koka dem några minuter i lättsaltat vatten. Lägg romanescon i formen och blanda runt med laxen. Hacka gräslöken.
  3. Vispa samman grädde och ägg, tillsätt gräslöken och krydda med salt, peppar och muskotnöt. Vänd ner osten och häll blandningen över gratängen. Gratinera i ca 35 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept