Vårsallad med skinka och getostsås

faktiskt riktigt gott! Den goda såsen till var pricken över i-et… Såsen i kombination med speciellt päronbitarna var mums

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g gröna ärter, frysta
  • 1 burk röda bönor, ca 400g
  • Grönsallad, blandade sorter
  • 2 paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 päron
  • 3 dl kokt bulgur, avkyld
  • 200 g parmaskinka eller rökt skinka
  • ½ dl pumpakärnor
  • Getostsås:
  • 75 g chèvre, fransk getost
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka upp och kyl ärterna. Skölj burkbönorna och salladen. Skär alla grönsaker, lök och päron i bitar. Ta bort kanten på chèvreosten, mosa den och blanda med övriga ingredienser till såsen. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Fördela grönsaker, ärter, bönor och bulgur på fyra tallrikar. Lägg på skinkskivor och strö över pumpakärnor. Servera med getostsåsen och fullkornsbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…