Vildris- och linssoppa

En matig vegetarisk GI-soppa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vildrismix (fullkorns- och vildrisblandning)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 200 g grönsaker, morot, bönor, ärtor, selleri, lök purjo och fänkål
  • 2 dl röda linser
  • 100 g tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesanost

Gör så här

  1. Skär lök och purjo och fräs i 1 msk olivolja i en stekpanna några minuter. Häll över i en kastrull, tillsätt hackade tomater och pressad vitlök och låt puttra på svag värme medan du skär de övriga grönsakerna i lagom stora bitar.
  2. Fräs de skurna grönsakerna i resten av oljan och blanda ner dem i kastrullen tillsammans med ris, buljong och hackad persilja. Koka sakta under lock.
  3. Tillsätt linserna när ca 10 minuter återstår av koktiden på riset (som du ser på paketet). Rör om några gånger under koktiden. Späd med mer buljong om du vill ha en tunnare soppa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över hackad persilja och servera med riven parmesanost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr