Vildsvinsstek med potatis

Det här receptet är hämtat ur en bok som heter "Drömmen om Toscana" av Annica Triberg. Den handlar om den svenskägda vingården Terreno i Toscana. Där står ofta vildsvin på menyn eftersom man jagar dem runt vingården. Det här är inte precis snabbmat, men säkerligen väldigt läckert!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vildsvinsstek med ben, ca 1½ kg
  • Olivolja
  • 1 morot i stavar
  • 1 gul lök i klyftor
  • 2 tomater, hela
  • 10 cm blekselleri i bitar
  • 5 vitlöksklyftor, grovhackade
  • Litet färsk salvia
  • Litet färsk rosmarin
  • (eller 1 tsk torkad av varje)
  • 3 lagerblad
  • 1½ dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Potatiskulor:
  • 8-10 stora potatisar
  • Olivolja
  • Rosmarin
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Bryn steken i olja och salta och peppra runt om. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt grytan småkoka 2-3 timmar.
  2. Gör under tiden potatiskulorna. Skala potatisarna. Ta med kuljärn ut runda kulor (eller gröp ur dem med en tesked). Hetta upp en bottenskyla olivolja i en panna. Lägg ned potatisen - även "skeletten" som blir kvar efter att kulorna är urtagna - i den heta oljan och stek/fritera ca 5 minuter. Ta upp potatisen ur oljan och sätt ugnen på 175°.
  3. Rulla runt potatisen i finstrimlade örter, färska eller torkade, och krydda med salt och peppar. Lägg potatisen i en långpanna och ställ in i ugnen ca 30 minuter.
  4. Ta upp grönsakerna från steken och kör dem till en slät puré i mixer. Späd med litet av kokspadet till en tjock sås. Smaka av.
  5. Skiva köttet och servera med friterade potatiskulor och ihåliga potatisar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept