Viltfalu

Med timjan och enbär i såsen får falukorvsgrytan en lätt viltsmak. Mustigt, gott och snabblagat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500-600 g falukorv
  • 1 rödlök
  • ½ purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk timjan
  • 5 enbär
  • 1½ dl mellangrädde
  • 1½ dl vatten
  • 1½ msk mörk oxbuljongfond
  • Svartpeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Skär korven i stavar. Skala och skiva rödlöken, skölj och skiva purjon.
  2. Hetta upp smöret i en traktörpanna och fräs löken mjuk. Tillsätt korv och tomatpuré och låt fräsa en kort stund. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och låt sjuda 10 minuter.
  3. Servera med kokt potatis (gärna i klyftor), kokt morot och broccoli.

Kommentarer

Mycket god och enkel att göra. Det smakar fest till vardags. Min man som inte lagar mat så ofta, har redan lagat till viltfalu 2 ggr på kort tid. Den kommer jag att laga mer av. Vi använde vanlig kalvfond, för det var vad vi hade hemma för tillfället
Mycket gott!

Liknande recept

@vinklubben

Beer can burgers!!

Varianter på det här receptet har blivit internet klassiker men med älgfärs blir det en extra dimension. Älgfärs kan bli torr och blandas ofta…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr