Viltgryta med kantareller

Man kan använda grytbitar av vilket viltkött man vill. Jag använde älg, valde också att utesluta lingon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av viltkött
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 300 g kantareller
  • 2 dl rött vin
  • Ca 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 7 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl lingon

Gör så här

  1. Dela köttet i bitar ca 3 cm. Skala och dela morötterna i bitar, skala och klyfta löken. Ansa och dela kantarellerna i mindre bitar.
  2. Bryn kött, lök och kantareller i lite smör i en stekgryta. Häll på vin, tomatkross och vatten. Låt koka upp. Tillsätt fond, lagerblad, salt och peppar och låt koka under lock i ca 2 timmar (tills köttet är mört)
  3. Häll på lingonen när det återstår 30 min av koktiden.
  4. Servera gärna till potatismos som är smaksatt med palsternacka och till det rårörda lingon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…