Viltskavspanna med fläsk

En mycket god men lite annorlunda rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1/2 msk smör
  • 200 g blandsvamp
  • 1 stor rödlök
  • 500 g viltskav, tinad
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk portvin eller sherry
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Skär svålen av fläsket och tärna fläskköttet. Stek fläsket. Ansa och skiva svamp och lök. Ta upp fläsket. Stek först löken på medelvärme, ta upp, sedan svampen på högre värme.
  2. Hetta upp pannan till hög värme med 1 msk smör. Fräs hälften av köttet i taget. När allt kött är stekt ska fläsk, lök och svamp ner i pannan igen.
  3. På med grädde och vin, koka upp och låt puttra ett par minuter under lock. Smaka av. Strö på lingon strax före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…