Vin- och citronmarinerade kantareller på rostat bröd

En härlig och lyxig kvällsmacka. En smarrig förrätt. Till picknicken. Till vickningen...ja denna goding gör sig bra vid många tillfällen. Hur som är denna goding lättlagad och det går snabbt att röra ihop!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g kantareller (färska eller frysta spelar ingen roll)
  • 2 msk smör, till stekning
  • ½-1 dl vitt vin
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor lantbröd
  • Marinad:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • ½ citron, skalet
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 1 kvist färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Om kantarellerna är stora, dela dem en eller två gånger. Stek dem hastigt i smör. Salta och peppra.
  3. Tillsätt vinet och låt puttra tills vätskan är borta.
  4. Blanda olivoljan, citronsaften, citronskalet, salt och svartpepparn till en marinad.Tillsätt kantarellerna i marinaden och rör om.
  5. Skiva brödet. Rosta brödskivorna mitt i ugnen i några minuter, tills de har fått färg. Tar ca 4-5 minuter.
  6. Lägg kantarellerna på brödskivorna och strö över persiljan. Servera genast.
  7. Klart!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…