Vintergryta

God gryta i vintermörkret.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av fläsk och nöt
  • 2 pkt bacon
  • 1-2 ölkorvar (mängd beroende på styrka)
  • 2 buljongtärningar
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk syltlök (ca 300 g)
  • Soja, efter smak

Gör så här

  1. Strimla baconet och skär ölkorven i bitar. Fräs baconet i grytan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. torka ur (häll bort) baconfettet. Bryn köttet ordentligt runt om och låt korven fräsa med.
  2. Slå på ca 1 liter vatten. Tillsätt buljongtärningarna och grädden. Koka upp och smaka av med soja och låt grytan småkoka i 20 minuter. Lägg i hälften av den brynta baconen och halva burken syltlök tillsammans med lite av spadet.
  3. Krydda med timjan, rosmarin, salt och peppar. Sjud grytan ytterligare ca 40 minuter eller tills köttet känns mört. Lägg sedan i resten av baconet och syltlöken.
  4. Smaka av och låt sjuda ytterligare någon minut innan grytan serveras med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr