Vit fisk med apelsin och kokostäcke

En frisk och lite exotisk blandning av apelsinskal och kokos. Det går bra att använda de flesta vita fiskar till denna GI rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g vit fiskfilé tex. kravmärkt torsk eller hoki
  • 2 apelsiner
  • ½ dl kokosflingor
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Valri sallad, tex roman eller ruccola
  • 1 burk kidneybönor, 400 g
  • 1 msk rostade pinjenötter
  • 1-2 salladslökar
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • Alfalfagroddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form.
  3. Riv skalet av apelsinerna, blanda raspet med kokosflingor och 2 msk olivolja.
  4. Salta och peppra lätt på fiskbitarna och stryk sedan ut apelsin och kokossmeten så jämt som möjligt. stek i ugnen ca 10 minuter.
  5. Blanda valfria salladsblad, sköljda bönor, pinjenötter och skivade salladslökar. Ringla över ca 2 msk olivolja, balsamvinäger och lite salt och peppar.
  6. Servera fisken med sallad och groddar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…