Vitkålspudding med lyxig oxfärs

Passa på att göra dubbel sats, går utmärkt att frysa, perfekt att ha i lunchlådan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 750 g vitkål
  • Matolja till stekning
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 1 msk sirap
  • 400 g oxfärs
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • 3 dl kalvbuljong
  • Tillbehör:
  • Persilja
  • Kokt potatis
  • Lingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär vitkålen i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kålen tills den är mjuk, ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Ringla över sirapen.
  2. Blanda färsen med kryddpeppar, salt och malen svartpeppar.
  3. Blanda vitkålen med färsen och lägg i en eldfast form. Häll på buljongen och baka i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Garnera puddingen med några persiljekvistar och servera med kokt potatis och lingonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept