Vitvinsbakad fisk med chévre och pepparrotscréme

Smakrik fisk med örtigmathavre.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fisk (ta efter smak och säsong)
  • 1 msk grovmalen peppar (svart, grön rosé)
  • 1 msk dillfrön
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 msk hel spiskummin
  • 50 g chévre
  • Örtig mathavre:
  • 2 dl mathavre
  • 250 g haricots verts
  • 2 salladslökar
  • ½-1 dl hackade kryddörter, bladpersilja, basilika, gräslök och timjan
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka mathavren enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Förväll haricots verts och skiva salladslöken.
  3. Rör ner i mathavren tillsammans med kryddörter och olivolja.
  4. Skär fisken i bitar om ca 80 gram. Gnid in dem runtom med peppar och kryddor, lägg på smulad chévre och lägg i en långpanna och in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
  5. Helst ska fisken ha en liten råkärna när man tar ut den för att den inte ska bli för överkokt.
  6. Servera fisken med örtig mathavre.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr