Wienerkotletter med gräddstuvade kantareller

Piffig köttfärsrätt. Går bra med torkad svamp i stället för burk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 2 kokta mosade potatisar
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten och 1 dl grädde
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Till panering och stekning:
  • Ägg
  • Skorpmjöl och matfett.
  • Svampstuvning:
  • 1 burk kantareller (200 g) eller 1½ dl torkad svamp som blötlägges någon minut.
  • 1 msk matfett
  • 3 dl tjock grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Soya, lite
  • 1 msk sherry

Gör så här

  1. Fräs svampen i fett tills fuktigheten kokat in.
  2. Späd med grädden litet i taget och låt stuvningen koka ihop. Smaka av noga.
  3. Blanda samman färsen och forma den till 8 -10 kotletter. Panera dem i uppvispat ägg och skorpmjöl och stek dem vackert bruna i matfett. Låt dem eftersteka några minuter under lock på svag värme. Lägg upp kotletterna på varmt fat och slå svampstuvningen över.
  4. Servera med smörfrästa purjoringar och morotsstrimlor i en dekorativ krans kring köttet. Servera till kokt eller stekt kulpotatis eller kokt ris.
  5. Strö över persilja.

Kommentarer

Toppen en riktigt god maträtt, uppskattad av alla.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…