Wienerschnitzel

Denna klassiska rätt är hämtad från det österrikiska köket. Kalvkött i lövtunna skivor paneras och steks och garneras därefter med en citronskiva, ansjovis och kapris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor kalvinnanlår, ca 1 cm tjocka
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vit- eller svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk smör, margarin eller olja
  • 1 citron
  • 4 ansjovis- eller sardellfiléer
  • 4 tsk kapris

Gör så här

  1. Bulta ut köttet med handen så att det blir tunt. Salta och peppra. Vänd köttet i mjöl och skaka av överflödigt mjöl.
  2. Vispa upp ägget. Vänd köttet i det uppvispade ägget och därefter i ströbröd. Låt köttet ligga en stund så att paneringen hinner torka, annars lossnar den.
  3. Bryn matfettet i en stekpanna. Stek köttskivorna på medelstark värme tills de är guldbruna och frasiga på ytan, ca 1-2 minuter på varje sida.
  4. Skär citronen i skivor och rulla ansjovisen. Lägg upp köttet på varma tallrikar. Garnera med citronskivor, ansjovis och kapris.
  5. Servera med stekt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…