Wok med ingefära och cashewnötter

En god wokgryta som vi ätit med både ris och nudlar till. Ingefäran gör sig bäst till kycklingfiléer, men annat kött kan såklart också användas. Smaka och njut! (för att minska tillagningstiden har vi använt färdiggrillad kyckling!)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 röd paprika
  • 1 msk soja
  • 3 msk vatten
  • ½ msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 msk Thai oyster sauce
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Strimla köttet och grönsakerna. Riv ingefäran och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp en panna med olja. Rör sedan ned soja, vatten, socker, salt och vipeppar.
  3. Lägg i vitlöken och köttet, fräs på till köttet fått färg och verkar genomstekt. Tillsätt sedan paprikan och löken.
  4. Rör om och låt löken och paprikan få yta och mjukna något.
  5. Häll slutligen på såsen, låt allt få ta smak i någon minut.
  6. Strö över nötterna och servera med ris eller nudlar som kokat vid sidan av!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept