Wok med kinakål

En sund rätt som i stort sett blir färdig i en handvändning. Passar utmärkt för såväl vuxna som barn.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 4 msk soja + woja till wokgrytan
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 litet huvud kinakål
  • 2 röda paprikor
  • 1 knippa vårlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk solrosolja
  • ½ dl köttbuljong
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 3-4 msk risvin eller torr sherry
  • Peppar

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén. Skär filén i tunna skivor. Blanda soja och potatismjöl i en skål och tillsätt köttet. Ställ åt sidan.
  2. Plocka av alla kinakålsblad från huvudet. Skölj bladen noga. Låt bladen rinna av väl. Halvera bladen på längden och skär dem i 2 cm stora bitar. Ansa paprikan och skär den i tunna strimlor. Skölj och ansa vårlökarna och skär dem i tunna skivor. Skala vitlöken.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna. Lägg i hälften av köttet och bryn under omrörning. Ta upp köttet ur wokpannan. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och bryn resten av köttet. Ta upp köttet ur pannan.
  4. Hetta upp resten av oljan och fräs paprikan under omrörning i 2 minuter. Tillsätt vårlöken och låt den fräsa med ca 1 minut. Pressa ner vitlöken. Tillsätt buljong och vitt vin och smaka av med risvin, peppar och soja. Tillsätt kött och kinakål och låt allt bli genomvarmt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…