Wokade nudlar med kycklingfilé och färska grönsaker

Wokade nudlar går verkligen att variera på alla sätt och vis. Med kött, kyckling, fisk/skaldjur eller helt vegetariska! Vill man ta en genvägen, funkar det med frysta wokgrönsaker, men jag tycker att färska grönsaker blir allra bäst!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 2 morötter
  • 1 bit vitkål
  • 5 färska champinjoner
  • Färsk ingefära, ungefär lika stor som en tumme
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 paket kokta äggnudlar
  • 5 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ostronsås
  • 3 msk Kikkoman soja
  • 1 msk hoisinsås
  • Några få droppar vinäger
  • En gnutta socker

Gör så här

  1. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla kycklingen tunt, allra enklast är om den fortfarande är lite fryst. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisinsåsen, sojan, vinägern och sockret.
  2. Hetta upp rapsoljan i ett wokjärn och fräs ingefäran och vitlöken däri väldigt snabbt. Tillsätt kycklingen och fortsätt steka på hög värme tills den fått färg. Blanda i vitkålen, morötterna och svampen. Tillsätt den färdigblandade såsen och dom kokta nudlarna och stek ytterligare ett par minuter, tills allting har blivit genomvarmt!

Kommentarer

Barnen älskade denna maträtten!
Kanongott. Smaka som på restaurang.
Hej! Var kan man hitta "ostronsåsen, hoisinsåsen"?? Mvh Karima

Liknande recept