Yoghurtmarinerade räkor

En indiskt kryddad, gyllene räkrätt som kan bli såväl förrätt på rostat bröd som middag tillsammans med pasta eller ris.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 msk yoghurt
  • 1/2 msk färsk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 pressad citron
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 krm salt
  • lite peppar
  • 1/2 kg räkor med skal
  • smör/margarin att steka i

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och alla kryddorna, citron och vitlök i en skål. Lägg i de rensade räkorna och låt stå övertäckt i kylen en dryg halvtimme. Plocka upp räkorna med gaffel ur marinaden. Fräs upp lite matfett i en stekpanna på hög värme. Häll i marinaden och låt den koka ihop några minuter. Lägg i räkorna i såsen. De ska hettas upp högst ett par minuter för att inte bli hårda och torra.Servera de gyllene räkorna omgående på snittar av rostat bröd och med lite grönsallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…