Zucchinicarpaccio

En fin marinad ger flortunna zucchiniskivor sprödhet och arom. En exklusiv entrérätt tillsammans med rökt lax.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g zucchini
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk balsamicovinäger
  • 1 knivsudd senapspulver
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Färsk basilika
  • 150 g kallrökt lax, skivad

Gör så här

  1. Skölj och skär bort stjälkfästet på zucchinin. Skär ut tunna skivor på längden, använd en osthyvel eller en grönsakshyvel.
  2. Förväll zucchiniskivorna 1 minut i rikligt med kokande, lättsaltat vatten och låt dem sedan rinna av ordentligt i ett durkslag.
  3. Torka av zucchiniskivorna med hushållspapper. Bred ut dem luftigt på ett stort serveringsfat eller på 4 tallrikar. Salta och peppra lätt.
  4. Rör ihop balsamicovinäger, senap, salt och peppar i en liten skål, vispa ner olivoljan med en elvisp eller mixa blandningen. Vispa kraftigt tills marinaden blir krämig. Skala vitlöken och pressa ner den.
  5. Droppa marinaden över de utbredda zucchiniskivorna, täck över med plastfolie och låt marinera i kylskåp ca 30 minuter.
  6. Skölj, torka och knip av bladen på basilikan. Fördela laxskivorna på zucchinin, garnera med basilikabladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…