Zucchinisoppa med myntasmak

God sommarsoppa som också kan ätas kyld med en klick yoghurt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg zucchini
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 myntablad
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken. Skala zucchinin och skrapa ur fröna om den är stor. Liten zucchini behöver bara skivas.
  2. Fräs löken och vitlöken i oljan, tillsätt zucchinin, vatten, buljongtärningarna och 15 myntablad.
  3. Koka 10-15 minuter . Mixa soppan späd med mera vatten efter behov och smaka av med mera mynta, salt och peppar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept