Jag brukar göra en sån här sallad.
½ ask Ruccolasallad och ½ ask babyspenat eller vad du vill,
1-2 askar körsbärstomater,
1 rödlök,silverlök eller salladslök,
oliver om man vill
gurka om man har tänkt äta allt samma dag annars blir den vattnig.
blanda alla ingredienser.
koka under tiden små fina delikatesspotatisar med skal.
små delikatesspotatisar typ 1 kg.
1 pkt 150g äkta fetaost
gör en salladsvinägrett bestående av ca 1 dl olivolja, 1pressad lime, 2 tsk dijonsenap.
koka potatisarna helt färdiga, ta upp och lägg på skärbräda. låt skalet vara kvar.
halvera potatisarna och blanda ner i salladen. slå vinägretten över de varma potatisarna. lägg i fetaosten och blanda samman allt. servera genast!
är supergott till sommarens alla grillade rätter och till fisk och känns nyttigare och har mer smak än nån potatissallad med massa majonnäs som är köpt på burk.
man kan blanda i vad man gillar. man kan ha i soltorkade tomater eller grillad sparris och sånt om man gillar det.
man kan höfta sig fram ang "måtten"
men vinägretten över de varma potatisarna och fetaost mmm, säger jag bara!{eat}