Jättefräsch lasagne som smakar mums och känns lätt:
Tina ett paket fryst spenat och rör ihop i en kastrull med en 500 g avrunnen keso. Smaka av med salt och peppar (om det blir över är det ett jättegott tillbehör till vad som helst, eller ät som det är!
Rör ihop en valfri tomatsås med mycket vitlök, gör helst själv!!
Min favorit är att steka massor med goda champinjoner och lite lök, skivad zucchini,
Rör ner krossade tomater och krydda med massor av vitlök, örtsalt, peppar, röd chilepeppar,
Varva de olika rörorna med förkokta lasagneplattor och toppa med riven ost. Värm i ugn 225 grader ca 20 min el tills osten fått färg. Efter halva tiden kan man hälla på lite mjölk runt i formen.
Det blir slafsigt och supergott!!!
------
Ett annat ännu lättare och lika gott är att rulla in kesoröran (med lite vitlök i) i färska lasagneplattor (typ cannelloni) och strö över riven ost och sen in i ugnen.
Fy va hungrig jag blev nu :'(
(H)